söndag 13 augusti 2017

Handbok för Superhjältar av Elias & Agnes Våhlund

Lisa har nyligen flyttat hem till sin mormor då mamma ska jobba utomlands några månader. En idé som kändes jätte bra fram till skolan började och Lisa blir retad varje dag. Hem från skolan blir hon jagad av sina plågoandar.

Då brukar hon gömma sig på biblioteket där mormors syster Caroline jobbar. En eftermiddag på biblioteket får hon syn på något hon aldrig sett förut. En bok liksom lyser, hon tar ut boken i hyllan. Den heter Handbok för Superhjältar. När hon försöker låna hem boken så finns den inte i bibliotekets system. Caroline säger till Lisa att ta hem boken i alla fall.

Lisa tillbringa massor av tid tillsammans med boken. Kan verkligen det som står i boken var sant? Kan hon läras sig flyga, slåss och prata med djur. Är det verkligen möjligt. Hon börjar med att test prata med sina hamstrar men det fungerar inte.

Mormor hon förstår nog mer än vad Lisa tror. En nysydd pyjamas blir en perfekt Superhjälte dräkt och med den kommer krafterna. Och med krafterna möjligheten att flyga, hjälpa andra och stå upp mot sina mobbare.

Jag undrar verkligen vad mormor och Caroline egentligen vet om magiska hemliga Superhjältekrafter. Caroline som sätter boken i händerna på Lisa och mormor som syr pyjamasen/Superhjältedräkten. Har de också krafter? Hoppas det är något vi får veta i kommande böcker om Lisa!

/Paula


Handbok för superhjältar
Författare: Elias & Agnes Våhlund
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129701388
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar